Antiquiteter

P.A. Hytteballe - Nørregade 33 - 5000 Odense C - Tlf. 66 12 77 07

Saksisk Blomst /let chokolade kande

Saksisk Blomst /let chokolade kande nr. 1862 i ll. sortering. Højde ca. 23 cm. Vare nr. 177172.

Pragtstel dekoret efter gammel Meissen-model (derfor navnet "Saksisk blomster"), hørte med til de allertidligste frembringelse på den kongelige Porcelainsfabrik, da produktionen begyndte for 200 år siden.

En af stelformerne, som anvendtes, var den som senere skulle blive kendt som den svejfede form. I begyndelsen forsvandt stellet fra produktionen; men i 1868 kom formen frem på ny.

Da professor Arnold Krog tiltrådte som fabrikkens kunstneriske leder i 1885, fattede han hurtigt en levende interesse for de gamle modeller fra fabrikkens første leveår, På grundlag af gamle forme hengemt og glemt på et loft siden englænderen bombarderede København i 1807, udviklede Arnold Krog det svejfede stel til det pragtservice, det erden dag i dag.

De farverige blomsterbuketter på Saksisk Blomst /let har deres oprindelse i de traditionsrige saksiske dekorationer i naturalistiske farver malet over glasuren. Den dekoration, der anvendes i dag, introduceredes i 1915. Hvert enkelt stykke porcelæn har en guldkant.

Pris: 1.200,- DKK


[første ekstra foto]

Medlem af Antikvitet.net & KAD Design ©2008 Hytteballe Antikviteter & Pixed Interactive